Navigation Menu+

Wat anderen zeggen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Top Alliance

Anneke is een betrokken enthousiaste trainingsacteur met veel ervaring in het onderwijs. Top Alliance zet haar in als acteur bij de training gesprekstechnieken, waar ze in korte tijd een bestaand karakter weet neer te zetten. Ze maakt zich snel zaken eigen en is flexibel. Door haar directe en mensgerichte wijze van feedback geven helpt ze leidinggevenden hun leerpunten in te zien. Wij waarderen in het bijzonder haar scherpte, haar professionaliteit en haar humor.

Susan Hilhorst    Top Alliance

Cadenza

Anneke heeft op 17 april ‘opgetreden’ als trainingsacteur bij een groep directeuren van het basisonderwijs in het kader van de professionalisering van die directeuren in het beoordelen van instructievaardigheden van hun teamleden. Onderdeel hierbij is een rollenspel rondom het nagesprek met de leerkrachten. Wij trainen de directeuren in het houden van ontwikkelingsgerichte nagesprekken en daarbij hebben ze vooral een coachende rol. Voor veel van hen is zo’n rol relatief nieuw en dat vergt training. Wij laten de directeuren kijken naar een lesfragment op dvd en laten hen de waarneembare vaardigheden scoren. Vervolgens kunnen ze het nagesprek oefenen met de trainingsacteur. We focussen daarbij vooral op omgaan met verschillende vormen van weerstand. Anneke speelt daarbij steeds de rol van de leerkracht, maar laat daarbij iedere keer een andere vorm van weerstand zien: de faalangstige leerkracht, die steeds maar aangeeft, dat ze alles lastig vindt, de ‘arrogante’ leerkracht, die zo overtuigd is van haar eigen kunnen dat ze de directeur heel weinig ruimte geeft om het nagesprek naar zich toe te trekken en de zeer ongeïnteresseerde leerkracht, die alles doet behalve luisteren.

Anneke heeft laten zien dat ze dit meer dan uitstekend aankan, ze speelde haar rollen zeer overtuigend en daardoor had dit rollenspel een expliciete meerwaarde voor de hele training van deze groep directeuren. In de evaluatie werd dit ook door meerdere directeuren benoemd.

Cadenza Onderwijsconsult
Fred Kramer
Senior onderwijsadviseur & Algemeen projectleider VHM